Vođenje projekata

Freelance vođenje projekata – Kad pokrećete projekt bilo kakve vrste (npr. uvođenje novog proizvoda ili nove usluge), potrebna vam je osoba koja će u svakom trenutku držati sve konce projekta u svojim rukama. Ta osoba je voditelj projekta.

Voditelj projekta ne mora nužno biti stručnjak na području na kojem ta organizacija posluje i ne mora biti upućen u sve pojedinosti poslovanja. Kod vođenja projekata zapravo nije važna niti sama tema projekta. Glavni zadatak voditelja projekta je briga o strukturi projekta, o rokovima, troškovima, resursima, zadacima i odgovornostima.

Projekti unutar neke organizacije složeni su i uključuju osobe iz raznih dijelova te organizacije, a često i izvan nje. Uključuju i upravljanje svim vrstama resursa, kao i mnoštvo administrativnog posla. Zbog toga, voditelj projekta mora imati sposobnost držati sve konce u svojim rukama, a tih je konaca puno, što je pak, vremenski zahtjevno.

Uspješan voditelj projekta se odlikuje vještinom komunikacije i organizacije, kao i strateškim razmišljanjem, spreman je donositi odluke i pohvaliti dobar rad, te je dobar motivator.

Pružamo uslugu vođenja projekata na svim razinama, od razrade ideje do konačne realizacije.